آیا در برابر تشعشعات آنتن های موبایل امنیت داریم؟
تشعشعات آنتن های موبایل پس از ورود اینترنت و دنیای مجازی افزایش چشمگیری پیدا کردهاند. در ایران نیز اپراتورها در تلاش بودهاند که بهترین شبکه را ارائه دهند. شما میتوانید در تمام نقاط ایران تماس تلفنی برقرار کنید، پیامک ارسال کنید و حتی به اینترنت متصل شوید؛ این موضوع بدان معناست که تشعشعات آنتن های موبایل همه جا وجود دارند.
تشعشعات آنتن های موبایل پس از ورود اینترنت و دنیای مجازی افزایش چشمگیری پیدا کردهاند. در ایران نیز اپراتورها در تلاش بودهاند که بهترین شبکه را ارائه دهند. شما میتوانید در تمام نقاط ایران تماس تلفنی برقرار کنید، پیامک ارسال کنید و حتی به اینترنت متصل شوید؛ این موضوع بدان معناست که تشعشعات آنتن های موبایل همه جا وجود دارند.
با گذشت زمان و افزایش میزان استفاده از شبکه اینترنت، مردم تمایل داشتند سریعتر به شبکه جهانی متصل شوند و به راحتی ارتباط برقرار کنند. این موضوع رقابتی میان شرکتهای ارائه دهنده خدمات شبکه به وجود آورد. آنها با افزایش تعداد دکلهای مخابراتی که وظیفه انتقال داده را بر عهده داشتند، خدمات سریعتر و بهتری ارائه دادند. هر کدام از این دکلها چند گیگاهرتز فرکانس دارند و این موضوع باعث نگرانی افراد بسیاری از بابت تشعشعات آنتن های موبایل شد.
بعد از این اتفاقات سازمان بهداشت جهانی چارچوبی ارائه داد که در آن استاندارد سازی خاصی برای میدانهای الکترومغناطیسی تعریف شده بود. البته سازمان بهداشت هر کشور مطابق با این الگو میتوانست استانداردهای خاصی برای خود تعیین کند. در ایران نیز اپراتورها باید مجوزهای لازم برای پرتوهای غیر یونساز را دریافت کنند که در قسمتهای بعدی بیشتر در این باره صحبت خواهیم کرد. در این مقاله اطلاعات مفیدی در مورد تشعشعات آنتن های موبایل ارائه شده است.
امواج آنتن های موبایل مضر نیستند
معمولا زمانی که صحبت از تشعشع میشود، در ذهن ما پدیدهای مضر برای سلامتی نقش میبندد. حال آن که زندگی در عصر ارتباطات و فناوری بدون وجود تشعشعات امکان پذیر نمیباشد و اکثر اطلاعات ما در مورد این تشعشعات شایعاتی است که در جامعه وجود دارند.
یکی از بهترین خبرهایی که سازمان بهداشت جهانی در مورد تشعشعات جهانی منتشر کرد، این بود که پرتوهای الکترومغناطیسی استاندارد خطری برای بشر ندارد، حتی اگر در نزدیکی محل زندگی آنها باشند.
در ایران نیز اپراتورها باید شرایط نصب دکلهای مخابراتی را به صورت کامل بررسی کنند و آنها را با توجه کامل نسبت به قوانین و استانداردها نصب کنند. به همین دلیل میتوانید اطمینان داشته باشید که اگر در نزدیکی محل سکونت یا محل کار شما دکلهای مخابراتی اپراتورهای مختلف قرار دارند، استاندارد هستند و خطری شما را تهدید نمیکند.
پس از اطمینان از دکلهای مخابراتی باید به سراغ تلفنهای همراه خود برویم. این وسیله تبدیل به یکی از اعضای خانوادههای ایرانی شده است. تشعشعات آنتن های موبایل در صورتی که استاندارد باشند، برای افراد بالغ و سالم ضرری ندارند. انسان امروزه بیشتر زمان روزانه خود را در معرض تشعشعات آنتن های موبایل قرار دارد. اگر قرار بر مضر بودن این تشعشعات بود، مطمئنا تا کنون بسیاری از افراد دچار بیماری میشدند؛ حال آن که تنها در موارد نادر علت بیماری قرار گرفتن در معرض تشعشعات غیر یون ساز است.
میزان استاندارد تشعشعات آنتن های موبایل
پیش از این گفتیم که تشعشعات استاندارد موبایلها ضرری برای بشر ندارند. باید بدانیم تنها تشعشعات مواد رادیو اکتیو هستند که با یون سازی در بدن، سلامتی انسان را تهدید میکنند. تشعشعات آنتن های موبایل تنها از امواج بدون خطر تشکیل شدهاند.
- میزان استاندارد بودن تشعشعات آنتن های موبایل چگونه تعیین میشود؟
- چگونه محل مناسب برای احداث دکلهای مختلف انتخاب میشود؟
- اپراتورها برای حفظ سلامتی مردم جامعه مستلزم رعایت چه نکاتی هستند؟
بیایید به تمام این سوالات پاسخ دهیم.
فرکانس رادیویی، توان فرستنده و گیرنده، زاویههای مختلفی که در آنتن وجود دارد، ارتفاع دکل، قدرت تشعشعات و… از ملاکهایی هستند که استاندارد بودن دکلهای مخابراتی را تعیین میکنند. اگر در نزدیکی محل سکونت یا محل کارتان یک دکل مخابراتی است، باعث خوشحالی است! در مناطق نزدیک دکلهای مخابراتی آنتن دهی تلفنهای همراه در بهترین وضعیت خود قرار دارد.
از آنجایی که بدون ضرر بودن امواج آنتن های موبایل ثابت شده است، برای نصب دکلها استانداردی در مورد فاصله با فضاهای مسکونی وجود ندارد. به همین دلیل دکلها در مکانهایی که ویژگیهای مطلوب را دارند، نصب میشوند. حتی ممکن است ساختمانها بعد از نصب دکل احداث شوند و فاصله چندانی با دکل نداشته باشند. اما از آنجایی که دکلهای مخابراتی از استانداردهای لازم برخوردار هستند؛ جایی برای نگرانی در این باره وجود ندارد.
اپراتورها باید مجوزهای لازم را داشته باشند
سازمان انرژی اتمی، وظیفه نظارت بر کلیه فعالیتهای پرتوزا را بر عهده دارد.
پرتوهای منتشر شده از شبکههای مخابراتی جزو پرتوهای غیر یونساز محسوب میشوند، یعنی موجب تولید یون در بدن انسان نمیشوند. سازمان انرژی هستهای ایران در مورد استانداردهای مجاز برای حدود پایه پرتو گیری بدن افراد مختلف، جدولی را تعریف کرده است. ملاکهای مختلفی برای استاندارد بودن پرتوها وجود دارد. زمانی که اپراتورها این استانداردها را رعایت کنند، مجوزی مبتنی بر «پروانه اشتغال به کار پرتو کاران و بهرهبرداری از منابع پرتوزا» از سازمان انرژی هستهای دریافت میکنند. گفتنی است که این پروانه پس از سه سال باطل میشود و نیاز به بررسی مجدد دارد. این پروانه زمانی صادر میشود که سازمان انرژی اتمی از بیخطر بودن امواج آنتن های موبایل برای شهروندان اطمینان حاصل کند. لازم به ذکر است که اپراتورها همواره استانداردهای لازم برای دریافت این مجوز را دارند و دکلهای استاندارد بدون کمترین دردسر احداث میشوند.
سازمان انرژی اتمی میزان تشعشعات را نیز بررسی میکند و خوشبختانه هیچ گاه میزان این تشعشعات از استانداردهای جهانی بیشتر نبوده است. در اکثر مواقع تشعشعات آنتن های موبایل در ایران از استانداردها جهانی نیز کمتر است. این سازمان معمول برای آسایش خاطر مردم، نتایج بررسیهای خود را منتشر میسازد که میتوانید پیگیری کنید.
به یاد داشته باشید که سازندگان تجهیزات مخابراتی، استانداردهای لازم را در ساخت محصولات خود استفاده میکنند. ایران نیز برای ارائه خدمات خود از همین تجهیزات استاندارد بهره میبرد. از طرف دیگر نهادهای مربوطه علاوه بر اعطای مجوز به اپراتورها، به صورت نامحسوس میزان پرتوزایی دکلها را بررسی میکنند. بنابراین تا حد زیادی خاطر ما از بابت استاندارد بودن امواج موبایل مناسب است.
نتیجه گیری
با توجه به آن چه تا کنون گفته شد، دریافتیم که اجتناب از امواج و امواج آنتن های موبایل ممکن نیست. تشعشعات آنتن های موبایل به اندازهای که فکر میکنیم ترسناک نیستند و در کشور ما مطابق با استانداردهای جهانی هستند. تشعشعات مضری که از آن صحبت میشود تنها ساخته ترسهای جامعه هستند و واقعیت ندارند. استانداردهای جهانی بر پایه میزان مقاومت بدن در برابر تشعشعات غیر یونساز ارائه شدهاند. اما بدانید که استاندارد بودن و بدون ضرر بودن تشعشعات آنتن های موبایل به معنی مجاز بودن استفاده مداوم از تلفن همراه نیست.
شرکتهای ایرانی در تلاشند که دکلهای مخابراتی را با بهترین کیفیت احداث کنند تا علاوه بر ارتقای کیفیت خدمات آنتندهی، سلامتی جامعه را نیز تضمین کنند. همچنین اثرات تشعشعات آنتن های موبایل برای بدن انسان به صورت مداوم بررسی میشود و نتایج تحقیقات در اختیار عموم جامعه قرار میگیرد. امواج موبایل تنها برای آسان کردن زندگی ما به وجود آمدهاند و توانستهاند انسانها را به یکدیگر نزدیک کنند. ما بخاطر دهکده جهانی و ارتباط با تمام مردم دنیا به تشعشعات آنتن های موبایل مدیونیم.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.