تشعشعات بی‌ضرر موبایل نگرانی‌های شما را از بین می‌برد.

مقایسه میان تشعشعات تلفن همراه و سایر تشعشعات


شایعات بسیاری در مورد تشعشعات تلفن همراه وجود دارد؛ اما تحقیقات انجام شده نشان داده است که تشعشعات تلفن همراه ضرری برای سلامتی انسان ندارند. مقایسه تشعشعات تلفن همراه و سایر امواج این موضوع را به خوبی اثبات می‌کند.

تشعشعات تلفن همراه یکی از مواردی هستند که بسیاری از افراد را از بابت سلامتی نگران کرده‌اند. شایعات بسیاری در فضای مجازی و واقعی در مورد ضررهای تشعشعات تلفن همراه وجود دارد؛ از ایجاد ناباروری برای زنان و مردان گرفته تا سرطان‌زا بودن این تشعشعات. حتی بسیاری از منابع معتبر خبری نیز این اطلاعات غلط را پخش کرده‌اند و باعث ایجاد ذهنیت منفی در جامعه درباره تشعشعات تلفن همراه شده‌اند. دکل‌های مخابراتی نیز از دیگر مواردی هستند که شایعات بسیاری در مورد آن‌ها وجود دارد و افراد زیادی در جامعه بر این باورند که نزدیک بودن منزل یا محل کار آن‌ها به دکل‌های مخابراتی باعث به خطر افتادن سلامتی آن‌ها خواهد شد. اگر شما هم جزو این دسته از افراد هستید، باید بدانید که تشعشعات تلفن همراه ضعیف‌تر چیزی هستند که بتوانند بر بدن انسان تأثیر منفی داشته باشند. در سازمان‌های مختلف آزمایشات زیادی در این باره انجام شده است و تاکنون در نتایج هیچ‌کدام از آن‌ها اطلاعاتی مبتنی بر مضر بودن تشعشعات تلفن همراه ارائه نشده است.

اینترنت و شبکه‌های تلفن همراه به جزء اصلی زندگی روزمره ما تبدیل شده‌اند و اگر حتی برای چند ساعت در دسترس نباشند، زندگی و کار ما به کلی مختل خواهد شد. نتایج تحقیقات مختلف در مورد تشعشعات تلفن همراه حاکی از بی‌ضرر بودن آن‌هاست. در این مقاله اطلاعاتی در مورد مقایسه تشعشعات تلفن همراه با سایر امواج ارائه داده‌ایم تا بتوانید بی‌ضرر بودن آن‌ها را بهتر درک کنید.

مقایسه تشعشعات تلفن همراه و تشعشعات اینترنت‌های خانگی

امواج موبایل و وای فای هر دو غیر یون ساز هستند.

می‌توان گفت بعد از امواج رادیویی و تشعشعات موبایل، امواج وای فای یکی از گسترده‌ترین تشعشعاتی هستند که در اطراف ما وجود دارند. در خانه‌ و محل کار اکثر ما مودم‌ها وجود دارند.

تحقیقات بسیاری در مورد تأثیر امواج وای فای در بدن منتشر شده است. معمولا ما مودم‌ها را به ندرت خاموش می‌کنیم، بنابراین به صورت مداوم در برابر تشعشعات وای فای قرار داریم. تشعشعات وای فای نیز مانند تشعشعات موبایل جزو نمونه‌های غیر یونساز هستند. البته همیشه سرعت وای‌ فای نسبت به سرعت اینترنت شبکه تلفن همراه کم‌تر بوده است و توان فرستنده‌های وای فای تا حد بسیار زیادی نسبت به توان فرستنده‌های تلفن همراه کم‌تر است. بنابراین امواج وای فای نیز به اندازه تشعشعات موبایل بی‌ضرر هستند.

تنها اثری که برای تشعشعات موبایل و وای‌ فای اثبات شده است، اثر دمایی است. بدین معنا که بدن انسان با قرار گرفتن طولانی مدت در معرض منبع تشعشعات موبایل یا وای فای ممکن است تا یک درجه افزایش دما پیدا کند. به یاد داشته باشید که شما هیچوقت بیش از اندازه به منابع تولید تشعشعات نزدیک نیستید و دیوارهای فضای بسته‌ای که در آن قرار دارید، مانعی برای تشعشعات ارسال شده از سوی دکل‌های مخابراتی است؛ پس این تشعشعات حتی توان بالا بردن دمای بدن شما را نیز ندارند.

مقایسه تشعشعات تلفن همراه با امواج آنتن‌های رادیو و تلویزیون

قدرت نفوذ امواج رادیویی در بدن انسان بیشتر از تشعشعات موبایل است.

آیا تاکنون اطلاعاتی در مورد مضر بودن امواج آنتن‌های تلویزیون یا رادیو شنیده‌اید؟ به نظر شما آیا شایعات در مورد تشعشعات موبایل نمی‌تواند حقه‌ای رسانه‌ای برای کاهش استفاده از این وسیله باشد؟ بیایید تشعشعات تلفن همراه را با امواج آنتن‌های تلویزیون و رادیو نیز مقایسه کنیم.

تحقیقات سازمان بهداشت جهانی نشان می‌دهد که بدن انسان امواج رادیو و تلویزیون را پنج برابر بیشتر از تشعشعات تلفن همراه جذب می‌کند. امواج رادیو و تلویزیون طول فرکانس کم‌تری نسبت به تشعشعات تلفن همراه دارند و سازمان بهداشت جهانی علت جذب بیشتر این امواج را همین موضوع می‌داند.

تشعشعات موبایل فرکانس بیشتری دارند و به همین دلیل آنتن‌های ضعیف نیز قابلیت دریافت آن‌ها را دارند. در مقابل برای دریافت امواج رادیویی و تلویزیونی به آنتن‌های قوی‌تر نیاز است. جالب است بدانید که فرکانس در عمق نفوذ امواج نیز تأثیرگذار است. امواج با فرکانس کم مانند تشعشعات رادیو و تلویزیون در محیط‌هایی که بخشی از آن را آب تشکیل داده است، بیشتر از امواج با فرکانس زیاد مانند تشعشعات موبایل نفوذ می‌کنند. بخش مهمی از بدن انسان را نیز آب تشکیل داده است و قدرت نفوذ امواج آنتن‌های رادیو و تلویزیون در بدن ما بیشتر است.

بنابراین می‌توان گفت امواج رادیویی و آنتن‌های تلویزیون ضرر بیشتری برای بدن انسان دارند تا تشعشعات موبایل البته به یاد داشته باشید که بی‌ضرر بودن امواج رادیویی در سلامتی انسان اثبات شده است. تنها چیزی که لازم است از این موضوع به یاد داشته باشید این است که قدرت نفوذ تشعشعات موبایل در بدن نسبت به این امواج کم‌تر است و بنابراین ضرری برای سلامتی ما ندارد.

مقایسه تشعشعات موبایل و امواج مایکروویو

امواج مایکروویو نیز مانند امواج موبایل غیر یون ساز است.

مایکروویو یکی از وسایلی است که در منزل ما قرار دارد و جزو وسایلی است که امواج الکترومغناطیسی تولید می‌کند. میزان قدرت امواج مایکروویو تقریبا با اینترنت وای فای و تشعشعات موبایل برابر است. اما برای درک قدرت این امواج و اثرات آن‌ها بیایید کمی وارد علم فیزیک شویم و در مورد تشعشعات یون‌ساز و غیر یون‌ساز صحبت کنیم.

تشعشعات یون‌ساز تشعشعاتی با فرکانس بسیار زیاد و انرژی بالا هستند و در صورتی که با بافت زنده برخورد داشته باشند، باعث ایجاد یون و تخریب بافت می‌شوند. امواج مواد رادیواکتیو از این دسته هستند.

در مقابل امواج غیر یون‌ساز امواجی ضعیف هستند که قابلیت جداسازی الکترون از مدار اتم را ندارند و به همین دلیل عملا نمی‌توانند تغییری در ساختار ماده و سلول‌های زنده به وجود آورند. تشعشعات موبایل و وای فای از این دسته هستند.

نتایج تحقیقات اعلام کرده است که تشعشعات موبایل، امواج وای فای و امواج مایکروویو چیزی حدود یک میلیون بار ضعیف‌تر از اولین تشعشعات محدوده یون‌ساز هستند. بنابراین نه تنها نمی‌توانند سرطان زا باشند، بلکه حتی نمی‌توانند دمای بدن انسان را تا حد زیادی افزایش دهند.

البته به یاد داشته باشید که مایکروویو یک تولید کننده امواج است و تفاوت‌هایی با گوشی موبایل دارد. دور بودن از این وسیله هنگام گرم کردن غذا باعث می‌شود که از منبع تولید تشعشعات دور باشید و از بروز هر گونه مشکل احتمالی در این زمینه پیشگیری کنید.

نتایج تحقیقات در مورد امواج RF

امواج RF تنها می‌توانند دما را به میزان ناچیزی افزایش دهند.

امواج RF امواجی هستند که از سوی دکل‌های مخابراتی برای آنتن‌های تلفن همراه پخش می‌شوند. در واقع دانشمندان برای بررسی اثرات آنتن‌های موبایل بر بدن انسان و نمونه‌های آزمایشی، این امواج را بررسی می‌کنند. تا کنون تحقیقات بسیاری انجام شده است و نمونه‌های زنده در برابر تشعشعاتی بسیار قوی‌تر از تشعشعات RF قرار گرفته‌اند؛ اما در هیچ‌کدام اثری از بیماری که از تشعشعات ناشی شده باشد، دیده نشده است.

به همین دلیل است که گفته می‌شود امواج موبایل جزو بی‌ضررترین امواجی هستند که در اطراف انسان وجود دارند و حتی در دراز مدت نیز نمی‌توانند اثر سوء بر سلامتی او داشته باشند. علت این موضوع ضعیف بودن تشعشعات موبایل است. در قسمت‌های قبلی اطلاعاتی در مورد فرکانس‌ها و قدرت نفوذ این امواج ارائه شد و با سایر موج‌ها مقایسه شد تا به شما کمک کند علت اصلی بی‌ضرر بودن این تشعشعات را متوجه شوید. آگاه کردن مردم جامعه بهترین راه برای از بین بردن شایعات در مورد آنتن‌های تلفن همراه است.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.