بهترین آنتندهی اپراتورها مورد نیاز ماست
اطلاع داشتن در مورد آنتنهای موبایل و نحوه آنتندهی اپراتورها و خدمات آنها به شما کمک میکند که بهترین اپراتور تلفن همراه را انتخاب نمایید. این موضوع از زمانی که امکان ترابرد پذیری میان اپراتورها به وجود آمد، اهمیت بیشتری پیدا کرد.
آنتندهی اپراتورها تأثیر مستقیمی در زندگی روزمره و به خصوص کار و سرگرمیهای ما دارد. امروزه اینترنت بخش مهمی از زندگی ما را تشکیل میدهد و حتی بسیاری از ما به وسیله شبکههای اینترنتی کسب درآمد میکنیم. شبکه اینترنت اپراتورها بیشتر از سایر شبکههای اینترنتی مورد استفاده قرار میگیرد. مطابق با آمار ارائه شده تقریبا ۸۳ درصد از کاربران ایرانی از اینترنت تلفن همراه خود استفاده میکنند. این آمار مهم لزوم آنتندهی اپراتورها در بالاترین کیفیت را تعیین میکند.
ارائه اینترنت تنها وظیفه اپراتورها نیست. بسیاری از افراد از سرویسهای تماس و پیامک نیز استفاده میکنند. میتوان گفت تماس تلفنی و ارسال و دریافت پیامک ابتداییترین راههای ارتباط بین انسانهای قرن ۲۱ هستند. پوشش سراسری اپراتورها در بسیاری از موارد با امنیت مردم در ارتباط است. وجود راههای ارتباطی در نقاط دور از دسترس تنها امکانی است که میتواند راه نجاتی فراهم کند.
از زمانی که در سال ۹۵ وزارت ارتباطات اعلام کرد که کاربران میتوانند با حفظ شماره، سیمکارت خود را ترابرد کنند؛ بررسی آنتندهی اپراتورهای مختلف رونق بیشتری پیدا کرد و افراد به دنبال اپراتوری بودند که بهترین خدمات را ارائه دهد. به همین دلیل تا حدودی رقابت میان ارائه خدمات آنتندهی اپراتورها افزایش پیدا کرد. در این مقاله به تفصیل در مورد آنتندهی اپراتورهای مختلف صحبت کردهایم.
آنتندهی اپراتورها به چه عواملی بستگی دارد؟
بیایید ابتدا در مورد اولین ملاک بررسی آنتندهی اپراتورها از سوی کاربران عادی صحبت کنیم؛ همان خطوط آنتندهی که در بالای صفحه گوشیهای تلفن همراه وجود دارد. این خطوط سادهترین روشی هستند که سازندگان تلفن همراه انتخاب کردهاند تا اطلاعاتی در مورد میزان ارسال و دریافت سیگنال و آنتنهای موبایل به کاربران ارائه دهند. جالب است بدانید که شرکتهای مختلف سازنده از الگوهای مختلفی برای این کار پیروی میکنند. به همین دلیل است که ممکن است در یک لوکیشن واحد، تلفن همراهی با یک برند خطوط کاملا پر را نشان دهد و تلفن همراه دیگری کاملا خالی باشد! البته این اتفاق تقریبا به ندرت رخ میدهد.
آنتندهی اپراتورها وابستگی بسیاری به ترافیک انتقال سیگنالها دارد. ممکن است شما در مرکز شهر با بهترین میزان آنتندهی اپراتورها قرار داشته باشید؛ اما به دلیل ترافیک بالا و میزان استفاده زیاد از خطوط در ایجاد تماس یا اتصال اینترنت با مشکل مواجه شوید. در این مواقع خطوط آنتن گوشی کاملا پر هستند و بدین معناست که ایرادی از سوی ارسال و دریافت سیگنالها وجود ندارد. معمولا بعد از چند ثانیه تا چند دقیقه اتصال اینترنت خود به خود برقرار میشود و یا تماس شما بدون قطع صدا خواهد بود.
دکلهای مخابراتی منبع اصلی آنتندهی اپراتورها محسوب میشود. به همین دلیل در قسمت بعدی به طور مفصل در مورد آنها اطلاعاتی ارائه میدهیم.
دکلهای مخابراتی منبع آنتندهی هستند
دکلهای مخابراتی منبع آنتندهی اپراتورهای تلفن همراه هستند. اپراتورها در تلاشند که با نصب دکلهای مخابراتی در تمام نقاط کشور کیفیت خدمات و میزان آنتندهی را افزایش دهند. در نقاط شهری تعداد دکلهای مخابراتی به اندازهای است که معمولا به خوبی سطح شهر را پوشش میدهند و افراد، به جز در موارد نادر، با مشکلی در آنتندهی اپراتورها مواجه نمیشوند.
اما دکلهای مخابراتی در سایر نقاط تراکم کمتری دارند و دقیقا به همین دلیل است که آنتندهی در تمام نقاط کشور وجود ندارد. اما امروزه به لطف بازار رقابت در میان اپراتورها، پیشرفت شرکتهای نصب دکلهای مخابراتی و توسعه فناوریهای شبکه اینترنت، بخش زیادی از کشور ایران تحت پوشش شبکههای تلفن همراه هستند.
موارد مختلفی در میزان دریافت سیگنال گوشی از دکل تأثیر دارند.
- موانع: هر چه تعداد موانع میان تلفن همراه بیشتر باشد؛ قدرت ارسال و دریافت سیگنال کمتر میشود. برای مثال در مناطق شهری، ساختمانهای مرتفع تا حد زیادی سرعت ارسال و دریافت سیگگال را کمتر میکنند و به همین دلیل است که برای افزایش آنتندهی اپراتورها، تراکم دکلها در شهرها بیشتر از سایر نقاط است. حتی نحوه گرفتن گوشی در دست ممکن است، در سیگنالها اثر داشته باشد. آنتنهای گوشیهای هوشمند داخل گوشی تعبیه شده است؛ ممکن است دست خود را به صورت ناخودآگاه روی آنتن قرار دهید و مانع از انتقال سیگنالها شوید.
- فاصله: فاصله از دکلهای مخابراتی نیز تأثیر بسیاری دارد. هرچه فاصله شما از دکل بیشتر باشد، قدرت آنتندهی اپراتورها کاهش مییابد. این موضوع علت دوم تراکم دکلهای مخابراتی در برخی از مناطق است.
- ترافیک استفاده از خطوط: پیشتر در این مورد صحبت کردیم. هرچه میزان استفاده از خطوط بیشتر باشد، سرعت انتقال سیگنال کاهش پیدا میکند. البته با استفاده از دکلهای مخابراتی پر قدرت میتوان تا حدود زیادی این مشکل را حل کرد.
سرعت اینترنت و پوشش شبکه ۴G
بالاترین سرعت اینترنت در ایران ۴G و ۴٫۵G هستند. شبکههای ۵G نیز در حال امتحان هستند و در آیندهای نه چندان دور به کاربران تلفن همراه ارائه میشوند.
سرعت اینترنت یکی از مواردی است که بسیاری از افراد با توجه به آن اپراتور تلفن همراه مورد نظر خود را انتخاب میکنند. آنتنهای موبایل تقریبا با سرعت اینترنت نیز در ارتباط هستند. دکلهای مخابراتی نصب شده تعیین میکنند که در فضا سرعت پوشش شبکه چه اندازه باشد. اپراتورها از زمان ارائه خدمات ۴G در تلاش بودهاند که با به روز رسانی تجهیزات سخت افزاری خود، تمام مناطق را تحت پوشش شبکه ۴G در آورند.
متاسفانه دکلهای مخابراتی در ایران بیشتر در مناطقی نصب میشوند که جمعیت زیادی دارند و سود حاصل از آنها برای اپراتورها بسیار زیاد است. به همین دلیل است که در روستاهای کوچک و دور از دسترس ایران آنتندهی اپراتورها بسیار ضعیف عمل میکند. میتوان گفت همراه اول در حل مشکل آنتندهی اپراتور در مناطق دور افتاده بهتر از دو اپراتور دیگر عمل کرده است. در هر صورت توصیه می شود برای انتخاب بهترین اپراتور میزان آنتنهای موبایل موجود در لوکیشن مورد نظر خود را بررسی نمایید.
مناطق تحت پوشش اپراتورها
دو اپراتور قدرتمند کشور یعنی ایرانسل و همراه اول تقریبا تمام شهرهای بزرگ و متوسط ایران و بسیاری از روستاها را تحت پوشش اینترنت ۴G قرار دادهاند؛ اپراتور سوم، رایتل، که نسبت به دو اپراتور قبلی جوانتر است، سطح پوششی کمتری نسبت به دو اپراتور قبلی دارد. بنابراین اگر به دنبال آنتندهی اپراتورها در مناطق دور از دسترس هستید، بهتر است همراه اول یا ایرانسل را انتخاب کنید. اپراتورها نقشههای پوشش شبکه خود را ارائه میدهند و شما میتوانید با توجه به لوکیشن خود بهترین اپراتور را انتخاب کنید. البته در برخی از موارد اپراتورها در مورد پوشش شبکه خود اغراق میکنند؛ به همین دلیل میتوانید از منابع دیگری نیز برای بررسی پوشش شبکه در لوکیشن مورد نظر خود اقدام کنید. برای مثال open signal منبعی معتبر برای نقشه برداری و ارائه اطلاعات پوشش شبکه اپراتورهای مختلف در سراسر جهان است.
البته به یاد داشته باشید که پوشش سراسری شبکههای ۳G و تماس و ارسال پیامک نسبت به اینترنت ۴G گستردگی بسیار بیشتری دارد. چرا که انتقال دادههای سبک مانند پیامک و… حتی با استفاده از دکلهای دور نیز امکان پذیر است.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.